keskiviikko 10. joulukuuta 2008

lisaa huea, Laosia ja pala Kambozaa

Viimeisella viikolla huessa kavimme maistelemassa myos krokotiilia, sammakkoa ja janista. Kaikki maistuivat mielenkiintoisilta. Kiersimme melkein kaikki ravintolat viela kertaalleen, muistaaksemme kaikki huen maut.

Huesta lahdimme perjantaina bussilla Laosiin, Savannakhet nimiseen kaupunkiin. Matka kesti 12 tuntia, jonka aikana naki paljon Loasin maisemia. Laosista tuli mieleen Suomen ja afrikan risteytys. Vaikken olekaan afrikassa kaynytkaan, mutta kuvia olen nahnyt. Paljon puita, hiekkaa ja peltoja. Laos on taysi vastakohta Vietnamille ,vaikka ovatkin naapurimaita. Laos on paljon rauhallisempi maa, kuin vietnam, kaikkialla paistaa ihmisten vilpittomyys ja kiireettomyys. Ihmiset eivat koko aikaa myy jotain tai muuten hairitse. Savannakhetista jatkoimme Pakse nimiseen kaupunkiin, josta kavimme eraan temppelin raunioilla. Paksesta lahdimme 4000 saarille. Paikassa on 4000 saarta ja mahtava tunnelma, mieleen tulee ahvenanmaa Suomessa. Kaikkialla laosissa huomaa, ettei turismi ole juurikaan rantautunut tanne. Paasimme kaymaan myos Kambozan puolella bongaamassa villi delfiineja. Kambozan puolella pystyy kaymaan lyhyen aikaa myos ilman viisumia. 4000 saarilta tulimme takaisin pakseen, josta lahdemme bussilla Bngkokiin. Matka kestaa noin 16 tuntia, joten myos thaimaan maisemat tulevat tutuiksi.. Bangkokin ruuhkaa odotellessa!

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On sulla seikkailua kerrakseen.Toivottavasti bussit ovat/olleet ilmastoituja:)
Ruokalistaan ei ole juuri lisaamista.
Hyvaa jatkoa!
baabu

Anonyymi kirjoitti...

Kiva oli lukea sun kertomuksia reissusta! Vähän kuin ois ollu elämysmatkalla itsekin. Terkkuja Johannalle, voikaa hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Toi äskeinen oli siis Annikalta, vielä kun osais käyttää tätä kommenttisivua...

Niilo kirjoitti...

Juu bussit on ollu onneksi ilmastoituja, valilla vahan liiankin. Bangkokin bussi tuntui, kuin olisi ollut jaakaapissa.. Koira vaan oikeestaan puuttuu, eika sita ees halua syoda!

Laos ja Kamboza oli kylla todella mahtavia kokemuksia.. Kiitoksia kommentiesta ja terkuista. Kylla se kommentointi nakojas onnistuu...

onde kirjoitti...

kyröjoen kuralahna voittaa krokotiilit ymt. sitä ei vaan pysty syömään.
Onde

Anonyymi kirjoitti...

Kuralahna on hyvaa kompostiin. Kaikki madot kokoontuu apajalle ja siitten saa niilla onkia uusia kuralahnoja joita voi laittaa kom... se on elaman kiertokulku, mutta millaisella madolla pyydettiin krokotiili ja tehtiinko senkin nahasta kevatrullia?
Ja toinen huolen aihe, saako siella ollenkaan lipeakalaa?
Kysyyy livekalafanivaari

Niilo kirjoitti...

Roko napattiin kasin siita raflan vieressa menevasta joesta.. Oli erilaiset madot siis kyseessa.. Nahasta tehtiin laskuvarjo hiirelle. Livekalaa ei juurikaan saa, mutta kaikenmoisia kuivattuja kanttyja eri elukoista on tarjolla, niin Thaimaassa. kuin Vietnamissa!

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mainio juttu tuohiitelle tehty laskuvarjo. Siitahan tuli sitten oikein virolainen kommado-nahkhiirmees:)

Ville kirjoitti...

jaa jaa. hiiria kommandoasuissa. ne on jarjestaytyneet. varo niiden hyokkaysta! voi vaania jo seuraavan kulman takana. niitahan on miljardeja ja taas miljardeja. loputtomiin.

Anonyymi kirjoitti...

Haista vittu pelle!

Niilo kirjoitti...

^ Vai tälläista tällä kertaa. Oikein laadukasta ja mieltä avartavaa mielenilmausta internet pullollaan. Ei muuta kuin yleisönosastolle kirjoittelemaan...

Anonyymi kirjoitti...

On kait se helppo matkustaa, kun 3 kuukautta seuraa vain muita, eikä ite tarvi tehdä mitään reissujen ja elämysten perään. Mitkä noista matkoista ja paikoista, joissa kävit, oli sun ite järkkäämiä? Veikkaanpa ettei ykskään.

Taidat siis olla aika paljon kiitollisuudenvelassa matkakavereillesi, että ottivat sut mukaan ja kestivät sua ja sun TOSI huonoja juttujas ja sun seuraa ylipäätänsä.

Olis tainnu käy jätkälle kalpaten, jos olisit lähteny yksin reissuun. Tai siis et varmaan olis uskaltanu lähtee yhtään mihinkään yksin, eli olis voinu jäähä reissu tekemättä.

Minkähänlainen lähetyssaarnaaja sustaki oikeen tullee isona? Varmaan roikut niitten toisten lähetyssaarnaajien perässä, ku et uskalla yksin mittään!

Niilo kirjoitti...

Jaahans jaahans.. Semmotis ja tämmöttis tällä kertaa. Oulussa tiedetään paljon asioita ja myös monenlaista muutakin. Kuitenki näin netin välityksellä ja anonyymisti asiat on ilmeisen helppoja sanoa, nimellä asiat olisivatkin sitten aivan toista..

Anonyymi kirjoitti...

Todellista rohkeuttahan se vaatii kun anonyymina uskaltaa parjata. Myönteinen ajattelu ei olisi pahitteeksi, tulisi itsellekin parempi joulumieli.
:)baabu

onde kirjoitti...

Anonyymi voi tulla kalareissulle Onden kanssa. Saat olla opas. Viet ihan reilusti mihin haluat ja kysyt sitten missä ollaan. Yrittäisin sitten arvata. Se olis jännää! Saisit järkätä koko reissun ihan itse. Oikein kunnon elämyksiä. Voisin olla sitten kiitollisuuden velassa :) Tai voisin olla jo vähän etukätten. No nyt olisin hetken... Joo. Jaksoitko odottaa?

Sitten iltanuotiolla kerrot hyviä juttuja. Oikein elämyksiä. Joo se olis jännää. Mun ei tarttis itte järjestää mitään. Sä hoitelisit vaan kaiken. Sitten sä jatkaisit niitä sun hyviä juttuja. Kukaanhan ei halua huonoja juttuja kuunnella. Mä kuuntelisin vaan sua. Eikös niin? Olis tosi jännää.

Sitten sä rupeisit saarnaamaan ja mä vaan roikkuisin perässä. Se olis jännää! Hirmuisen jännää! Se vaan menis ja tää tulis perässä. Roikkuis.

Sitten tälle kävis kalpaten. Mutta se pelastais tän. Se olis jännää! Tosi jännää! Se vaan ottais ja pelastais. Siitä noin vaan sukkelaan. Jännää!

Sitten näistä tulis parhaat kaverit. Se vasta jännää oliskin!

Ville kirjoitti...

No niin. Siella on joku vaha pihalla. Ei tollasta ole olemassa! Mika voi ottaa ihmista niin pannuun, etta on aikaa tallaisilla sivuilla sita purkaa?! On tainnu omat lahetyssaarnaajat menna hiukan pieleen, mutta ala nyt hyva ihminen siita toisia syyta. Katso reilusti peiliin, puhu sille paviaanille ja yrita ens kerralla paremmin. Kylla se onnistuu viela joskus!! Tsemppia ja kiitti itelles tsempista!

Anonyymi kirjoitti...

Hihi, pihvitukka ja lestadiolaisparta

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisiin takertuva iilimato

Anonyymi kirjoitti...

MIKS SÄ OOT OLEMASSA???

Anonyymi kirjoitti...

Selkäänpuukottaja

Mooses kirjoitti...

Vitun Niilo!

Yritätkö vaikeuttaa tänne kommentointia, kun enää tänne ei voi kommentoida anonyymisti?

Poista samantien koko blogi netistä, netti on muutenkin täynnä kaikenlaista paskaa, niin älä turhaan kuormita sitä enää lisää sun idiooteilla kuvillas ja jutuillas!

Kati kirjoitti...

Säälittävää ja ennenkaikkea todella lapsellista häiriköintiä... Netissä on todella paljon kaikkea paskaa ja nuo viimeiset kommentit kuuluvat samaan sarjaan! Jos jaksaa sabotoida jonkun blogia noinkin monena päivänä, ei taida olla kaikki ihan kohallaan... Surullista, helvetin surullista. Onneks Oulun seudulla on varmaan jotain mielenterveyspalveluita...? Tuollainen pakkomielteinen käytös vaatii jotain ammattiapua. Harmillista sinua kohtaan Niilo, mielestäni meidän kaikkien blogeista saa mm. seuraavan vuoden vaihtarit hyviä vinkkejä reissuaan varten, joten oikein hyvään tarkoitukseen tätä nettitilaa kuormitamme ;)

Sannamari kirjoitti...

Siis voi mooses, tästä on täällä jo keskustelua käytykin mutta jaksan ihmetellä ettet voi suoraan sanoa sanottavaas! Ei tuu kyllä hyvälle mielelle tollasesta, vaikka mielten pahoittaminen se sun tarkoitus kai onkin, (en voi käsittää mikä muukaan) mutta mutta! Sanotaan että aika kultaa muistot, ilmeisesti mooseksella ei ole tainnut käydä näin! Onneksi itselläni ja Niilollakin on tiettävästi ollut mahtava reissu, eikä kenenkään sanomiset siihen vaikuta!

Ja hmmm, pakko sanoa, että mielenkiintoinen nimimerkki, kun niin tunnuttiin olevan uskoa vastaan, tai siis sellainen käsitys minulle jäi. Noh, henkilökohtainen uskohan se on tärkein!

Toivottavasti mooses pääsee traumoistaan yli ja voi jatkaa elämäänsä kiusaamatta yhtä mahtavinta ihmistä, johon olen reissussa saanut tutustua! Voi Niilo, kun päästäiskin uudestaan reissuun!

Sannamari

Mooses kirjoitti...

Siis VAMMAUTTAAKO teitä kaikkia oikeesti noin paljon?

Niilo on niin reppana, ettei se osaa etes ite puolustaa itteensä. Se osaa vaan roikkua toisten perässä, niinku tuli matkalla HYVIN selväksi. Käski Niilo teidät tänne puolustaan sitä? Vois kerta luulla, että teillä on parempaaki tekemistä, ku lukee Niilon blogin kommentteja, mutta väärin meni se luulo. Niilo on varmaan sen vanhempien sille hommaamassa kirkon suojatyöpaikassa, niin se ei ehi ite vastaamaan näihin kommentteihin.

T. Mooses elää ja voi hyvin, PAITSI kärsii vieläkin Niilon aiheuttamista traumoista, kuten näkyy.

Mooses kirjoitti...

Niilo on tyttöjen lellikki, kun se on pistäny tytöt läheltä ja kaukaa piipittään sen puolesta!

Niilo taitaa itsekin olla tyttö, kun sillä ei ole itsellä munaa puolustaa itseänsä!

Kasvakaa raamattupiiriläiset aikuisiksi, älkääkä koko ajan vaan leveyttä! Näin ei toimita aikuisten maailmassa, että ruikutetaan raukkojen puolesta. Lähimmäisenrakkaus ei vaan toimi tässä maailmassa.

Tästä Niilon blogista saa sellaisen käsityksen, kuin se olis itse YKSIN matkustanu pitkin Vietnamia ja kotopuolessa kehutaan, kun se on niin rohkea! Voi jumankauta, kun se totuus oli niin toisten PERÄSSÄROIKKUMISTA!!!

onde kirjoitti...

Mooses:
Joko ottaisit yhteyttä niin tehtäis reissu yhdessä? Kalareissu, tai joku saarnaamisreissu? Mä voisin roikkua sitten perässä ja sä vaan veisit ;)
sä vaan saarnaisit ja mä roikkuisin. Sitten sä seikkailisit. Ja mä vaan roikkuisin sun perässä.


Jooko?

Sitten sua vaan lellittäis. Sä vaan olisit ja kaikki vaan lellis sua. Varsinkin kaikki tytöt lellisi sua. Sitähän sä haluat? Jooko?

Miksi muuten käyt joka päivä lukemassa tätä blogia? Omia kirjoituksiasiko?

Ota yhteyttä niin tehdään reissu. Sä kuullostat niin niin rautaselta jätkältä!!!